NENAD ČANAK DIREKTNO: "Nema SPC problem s pedofilijom, već žrtve i njihove porodice"

Problem ima čitava zemlja jer su mantija i navijački dres pouzdana zaštita od primjene zakona", ocijenio je Čanak.

  • Regija

  • 20. Maj 2022  24. Maj 2022

  • 1

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak komentarisao je uviđaj koji je u toku, a tiče se predmeta zbog prikrivanja pedofilije u SPC, rekavši da SPC nije ta koja ima problem sa pedofilijom, već problem, kako kaže, imaju žrtve i njihove porodice.

"Suština je u činjenici da SPC nema problem sa pedofilijom. Problem imaju žrtve i njihove porodice. Problem ima čitava zemlja jer su mantija i navijački dres pouzdana zaštita od primjene zakona", ocijenio je Čanak.

Pobjeda.me podsjeća da je u predmetu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici formiranom povodom prijave NVO Montenegro Internacional protiv Mitropolije crnogorsko - primorske i mitropolita Joanikija zbog „prikrivanja pedofilije“, uviđaj je u toku.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...