TORNADO POGODIO NJEMAČKU: Najmanje jedna osoba poginula, vjetar čupao stabla i srušio vrh crkve (VIDEO)

Oko 120 kupača bilo je zarobljeno u bazenu za rekreaciju u gradu jer su srušena stabla blokirala ulaz, a kasnije su bili i oslobođeni.

  • Hronika

  • 20. Maj 2022  20. Maj 2022

  • 0

Najmanje jedna osoba poginula je u velikoj oluji koja je u petak poslijepodne pogodila sjeverozapadnu Njemačku, a hitne službe prijavile su oko 40 povrijeđenih. Osim grmljavinskog nevremena, to je područje pogodio i tornado koji je napravio veliku štetu na domovima i infrastrukturi.

"Tokom grmljavinskog nevremena, tornado je u petak poslijepodne povukao put razaranja od zapada prema istoku kroz sredinu Paderborna u smjeru istočnih dijelova grada", saopćila je policija, prenosi Fenix Magazin.

Vatrogasna brigada također je izvijestila o sumnji da je u Lippstadtu prošao tornado, a glasnogovornik vatrogasne službe kazao je kako u cijelom gradu ima uništenih krovova i srušenih stabala.

Saobraćajna linija na nekim je dijelovima zatvorena zbog granja i drveća na tračnicama, a pogođen je i regionalni i međugradski promet, dok se vlakovi preusmjeravaju.

Povrijeđeni prvobitno nisu bili prijavljeni iz Lippstadta, dok se za pomoć i pronalazak potencijalnih žrtava koriste dronovi.

Oko 120 kupača bilo je zarobljeno u bazenu za rekreaciju u gradu jer su srušena stabla blokirala ulaz, a kasnije su bili i oslobođeni. U četvrti Hellinghausen srušio se i vrh crkve, a za sanaciju je angažirano oko 200 do 300 vatrogasaca, uz pomoć jedinica iz drugih gradova. Zaprimljeno je nekoliko dojava o tornadima -  u Lippstadtu, Ludenscheidu te Meschedeu, no te dojave nisu potvrđene.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...