ISPRAVKA TEKSTA; DENIS BEĆIROVIĆ: Na vlast moramo postaviti iskusne i sposobne ljude. Moramo uvesti kriterije stručnosti i poštenja"

"U ovu zemlju je od 1995. do 2000. godine ušlo oko 20 milijardi konvertibilnih maraka. Gdje je nestao taj novac? Hoće li neko odgovoriti na to pitanje", pitao je Bećirović

  • Vijesti

  • 21. Maj 2022  02. Jun. 2022

  • 15

Kandidat opozicionih stranaka za člana Predsjedništva BIH Denis Bećirović gostovao je kod Senada Hadžifejzovića na FACE TV-u.

U veoma zanimljivom razgovoru otkrio je šta misli o SDA, o izborima, koji su mu politički ciljevi...

"Ti koji misle da mogu pincetom izvući jedno pitanje, a da mi ne otvorimo i brojna druga pitanja, ako neko hoće u retrovizor da gleda. Ti se grdno varaju. A nećemo tako. Otvorićemo mnoga pitanja. Krenućemo od 1995. godine. U ovu zemlju je od 1995. do 2000. godine ušlo oko 20 milijardi konvertibilnih maraka. Gdje je nestao taj novac? Hoće li neko odgovoriti na to pitanje", konstatovao je Bećirović.

"Mi smo imali parlamentarnu državnu komisiju koju je vodio gospodin Sefer Halilović. Procjena je da je između četiri do osam milijardi maraka, da nemate nikakav podatak gdje je taj novac", rekao je, između ostalog, Bećirović.

Napomena: Ovaj tekst je naknadno izmijenjen zbog oznake portala Raskrinkavanje.ba kao "greška". Naime, u transkriptu gostovanja Denisa Bećirovića bilo je navedeno da je govorio o 20 miliona KM koji su nestali. Međutim, riječ je bila o milijardima. Netačno je bilo navedeno i da je rekao da je taj iznos nestao 1995. godine. Bećirović je naglasio da je 20 milijardi KM ušlo u Bosnu i Hercegovinu u periodu od 1995. do 2000. i nije precizirao kad je taj novac nestao.

Šta je tačno rekao Bećirović gostujući na Face TV može se čuti na videosnimku emisije (od 32:27 minute).

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 15

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...