HARIS ZAHIRAGIĆ SE PRISJETIO PRIJEMA REPUBLIKE BiH U UN: "Nude nam zaborav! Nude nam svoje, kako kažu izbalansirane istine"

"Danas bi je neki kockali, a neka pitaju narode bez države šta bi za nju dali", napisao je Zahiragić

  • Politika

  • 22. Maj 2022  22. Maj 2022

  • 3

Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Haris Zahiragić (SDA) oglasio se na svom Facebook profilu povodom 30. godišnjice od prijema Republike Bosne i Hercegovine u Ujedinjene narode (UN).

Zahiragićev status sa Facebooka prenosimo u cjelosti:

"Danas je 30 godina od kada je Republika Bosna i Hercegovina primljena u UN!

Puno je više naroda, nego što je država, na svijetu.

Mi smo svoje pravo na državu, nakon priznanja, morali krvlju i hrabrošću platiti.

Oni koji su nas priznali i primili u UN, nijemo su posmatrali agresiju na Bosnu i Hercegovinu i genocid nad njenim najbrojnijim narodom!

Danas bi je neki kockali, a neka pitaju narode bez države šta bi za nju dali?

Danas se sistemski preispituju oni ljudi koji su proveli referendum, izlobirali prijem u UN, organizovali odbranu i pobijedili u borbi za istinu širom svijeta.

Ko ih preispituje?

Uglavnom oni koji nisu, tada, ostali sa nama ili koji su bili u mišijim rupama.

Nude nam zaborav!

Nude nam svoje, kako kažu izbalansirane istine.

Mi taj zaborav nećemo, jer on vodi u propast!

Pitaju me, godinama, zašto sam baš kao mlad čovjek odabrao SDA i šta je to SDA uradila?

Uradila je puno, naravno pravila na tom putu i neke greške, ali da je samo ovo uradila više je nego što će ijedna stranka ikada uraditi!

Jedan od najvećih uspjeha Daytona, koji je došao kao nepravedni mir, jeste upravo to što je Bosna i Hercegovina kao nezavisna, međunarodno priznata i suverena država nastavila svoj međunarodno pravni kontinuitet utemeljen na ovom datumu i pravni kontinuitet utemeljen na propisima Republike Bosne i Hercegovine.

Doći će dan kada će ovaj važni datum, 22. maj, biti državni praznik, to vam obećavam!

Idemo dalje u borbi za snažnu državu, snažnih instituticija i mjesta slobode življenja za sve njene građane na svakom od 51.197 km²!", napisao je Zahiragić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...