AKO SE SPREMATE NA LJETOVANJE U CRNU GORU: Na budvanskoj rivijeri boravi više od 15.000 gostiju, cijene su znatno porasle...

U hotelima je smješteno oko 6.850 gostiju, a oko 8.100 je u privatnom smještaju.

  • Regija

  • 23. Maj 2022  

  • 0

Na budvanskoj rivijeri boravi više od 15.000 gostiju, saopćeno je iz Turističke organizacije Budva.

U hotelima je smješteno oko 6.850 gostiju, a oko 8.100 je u privatnom smještaju.

Iz Turističke organizacije navode da su u privatnom smještaju najbrojniji gosti iz Ukrajine, Rusije, Srbije, Bjelorusije i BiH. 

S druge strane, zvanična statistika pokazuje prilično poskupljenje. Potrošačke cijene u aprilu ove godine u odnosu na isti mjesec 2021. godine u Crnoj Gori su u prosjeku veće za 11,2 posto, pokazuju novi podaci Uprave za statistiku.

Novi izvještaj govori da su najviše poskupjeli energenti i osnovne životne namirnice, ali da su značajan rast cene zabilježene i u ugostiteljskim objektima.

Najviše je poskupjelo gorivo 42,6 posto za godinu dana, zatim hljeb i žitarice za 35,9 procenata i povrće za 30 posto. Benzin jutros u Crnoj Gori košta 1,7 eura, a dizel 1,72 eura po litru.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...