NAKON ŠTO JE KOMŠIĆ PROZVAO DIO MEĐUNARODNE ZAJEDNICE, MEHMEDOVIĆ HOĆE I IMENA: "Javno pozivam Komšića i ostale probosanske snage da se imenuju oni koji pomažu Hrvatskoj i njenom Čoviću"

"Vrijeme je da jasno imenujemo sve sudionike međunarodne antibosanske osovine. Moramo građanima BiH reći jasno ko sve čini međunarodnu antibosansku osovinu", kaže Mehmedović.

  • Politika

  • 23. Maj 2022  26. Maj 2022

  • 5

Član Predsjedništva Željko Komšić je rekao da postoje odmetnuti predstavnici međunarodne zajednice koji sa HDZ-om rade na tome da se izbori u BiH ne održe i da se na cijelu BiH preslika već isprobani model „Mostara cijelu deceniju bez izbora“. Na to je reagirao državni zastupnik Šemsudin Mehmedović.

"Komšić je rekao da se radi o „šačici odmetnutih predstavnika međunarodne zajednice“ koji rade sa Čovićem i Dodikom na blokadi izbora. Mislim da se mora javno imenovati ponaosob takve „odmetnute“ predstavnike međunarodne zajednice koji lobiraju za odgađanje izbora. To neće niko uraditi umjesto nas koji znamo da će odgađanje izbora značiti opet pokretanje pregovora o izbornom zakonu kako bi se ozakonilo tihu legalizaciju budućeg trećeg entiteta Herceg Bosne. Ne treba robovati diplomatskom rječniku kada je u pitanju neprijateljstvo prema našoj domovini!

Zato javno pozivam i Komšića i sve probosanske snage da se javno imenuju oni predstavnici međunarodne zajednice koji pomažu Hrvatskoj i njenom Čoviću. Vrijeme je da jasno imenujemo sve sudionike međunarodne antibosanske osovine. Moramo građanima BiH reći jasno ko sve čini međunarodnu antibosansku osovinu.

Moramo znati da izborni zakon kakav želi Hrvatska i njen trabant Čović treba zapravo Rusiji da bi realizirala koncept legitimnog predstavljanja ruskog naroda u Ukrajini, a to znači da Čović udara temelje i ukrajinske Herceg-Bosne", naveo je Mehmedović. 

On podsjeća na izjavu američkog ambasadora Michaela Murphya koja će imati snažan efekt na način da će zagovornici blokade izbora snažno pojačati aktivnosti kako se izbori ne bi održali jer im je praktično zaprijetio da će ovo biti prvi izbori bez korupcijskih metoda.

“Zato radimo sa OSCE-om i CIK-om na jačanju izbornog procesa u BiH i njegovoj odbrani od onih koji ga nastoje korumpirati radi lične ili stranačke koristi”, istakao je američki ambasador u BiH.

"Možete li shvatiti kakva je ovo poruka za Čovića i Dodika i koliko se trebaju ozbiljno uplašiti održavanja izbora? Ono što se danas desilo u Domu naroda - neusvajanje prijedloga Kluba Bošnjaka koji je trebao omogućiti finansiranje Općih izbora 2. oktobra jeste poruka da će Hrvatska i Čović uz pomoć Dodika tek sada krenuti svim snagama rušiti izborni proces. Tek ćemo sad vidjeti koliko je jak i živ savez iz Karađorđeva i koliko Hrvatska i Srbija zajedno rade da bi zaustavili održavanje izbora u BiH. Treba li Vam u EU nacrtati ovu priču", upitao je Mehmedović. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...