ZAMJENIK MINISTRA PRAVDE BiH: "Stavovi ministra Grubeše nisu i ne mogu biti stav Ministarstva pravde BiH"

"Stoga, još jednom ističem da pojedinačni i lični stavovi ne mogu i ne odražavaju stav Ministarstva pravde Bosne i Hercegovine",  poručuje Pivić.

  • Društvo

  • 24. Maj 2022  24. Maj 2022

  • 1

Stavovi izneseni u saopćenju za javnost iz kabineta ministra pravde Bosne i Hercegovine Josipa Grubeše, vezano za presudu u predmetu "Hamdija Abdić i drugi", predstavljaju isključivo njegov lični stav i nikako ne mogu biti stav Ministarstva pravde Bosne i Hercegovine kao institucije, navodi se u reakciji zamjenika ministra pravde BiH Nezira Pivića na saopćenje Ministarstva pravde BiH povodom presude u predmetu „Hamdija Abdić i drugi“.

Ministarstvo pravde BiH kroz svoj rad i djelovanje treba da podržava nezavisno, nepristrasno, profesionalno i objektivno pravosuđe koje će biti na usluzi građanima, kao i da podstiče aktivnosti na jačanju integriteta nosilaca pravosudnih funkcija i jačanja povjerenja građana u pravosudne institucije Bosne i Hercegovine.

Ministarstvo pravde BiH treba da poštuje sve odluke donosene na osnovu činjenica i dokaza, uz poštivanje svih procesnih prava i garancija, te ne može biti alat bilo koje političke stranke nego institucija koja štiti nezavisnost, nepristrastnost i samostalnost pravosuđa.

"Stoga, još jednom ističem da pojedinačni i lični stavovi ne mogu i ne odražavaju stav Ministarstva pravde Bosne i Hercegovine",  poručuje Pivić.

(Fena)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...