PONOS BOSNE I HERCEGOVINE: Azri Dedić zlatna medalja i prvo mjesto na turniru u Italiji

Sa tri pobjede, osvojila je zlatnu medalju i prvo mjesto na turniru u gradu Pordenone u Italiji.

  • Sport

  • 24. Maj 2022  24. Maj 2022

  • 0

S vremena na vrijeme džudistkinja Azra Dedić nas prijatno iznenadi sa pozitivnim vijestima tj. uspjehom na sportskoj areni na kojoj samo spremnost i odlučnost mogu biti nagrađene medaljom…

Azra Dedić je, nakon osvojene zlatne medalje prošle godine na otvorenom prvenstvu Slovenije, jučer ostvarila ponovo veliki uspjeh. Sa tri pobjede, osvojila je zlatnu medalju i prvo mjesto na turniru u gradu Pordenone u Italiji.

Ovo je ujedno i prvi turnir poslije mjera uzrokovanih pandemijom koronavirusa koji je održan u Italiji. Na ovom takmičenju sa Azrom je bila trenerica Suzana Durak.

Podsjećamo, Azra je članica Judo kluba "Una" i već je bila i prvakinja Evrope, te bronzana na Svjetskom prvenstvu. Ujedno je prva osoba s Downovim sindromom u Bosni i Hercegovini koja je stekla majstorsko zvanje u bilo kojoj borilačkoj vještini. 

Azra je umjetnička duša koja voli slikarstvo i poznata je i kao prva osoba s Down sindromom koja je ostvarila pravo na rad.

alt

(Biscani.net)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...