MINISTAR CIKOTIĆ U DOHI: "Saradnja Bosne i Hercegovine i Katara u oblasti sigurnosti na izuzetno viskom nivou"

Ministar Cikotić, koji u Dohi boravi na poziv katarske vlade, prisustvovao je i sajmu sigurnosti Milpol.

  • Vijesti

  • 24. Maj 2022  26. Maj 2022

  • 2

Ministar sigurnosti BiH Selmo Cikotić sastao se danas u Dohi s predsjednikom Vlade i ministrom unutrašnjih poslova Države Katar Khalidom bin Abdulazizom Al-Thanijem

U svjetlu trenutnih velikih sigurnosnih izazova u svijetu, potaknutim ratnim sukobima, ekonomskim i migracijskim krizama, terorističkim prijetnjama i pandemijom, razgovarano je o potrebi jačanja saradnje između dvije države, ali i potrebi usklađenog globalnog odgovora na te prijetnje.

Konstatirano je da je saradnja Bosne i Hercegovine i Katara u oblasti sigurnosti na izuzetno viskom nivou, te da će se odnosi dvije države nastaviti razvijati i proširivati u skladu sa sigurnosnim i drugim potrebama.

Ministar Cikotić, koji u Dohi boravi na poziv katarske vlade, prisustvovao je i sajmu sigurnosti Milpol, jednom od najvažnijih sigurnosnih sajmova u svijetu na kojem se izlaže najsavremenija oprema namjenjena za očuvanje unutrašnje sigurnosti.

U okviru sajma održani su i seminari na kojima je razgovarano o cyber sigurnosti i najnovijim tehnološkim dostignićima u zaštiti infrastrukture od cyber prijetnji - saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...