MIJATOVIĆ O DODIKOVIM IZJAVAMA: "Danas je još jednom pokazao svoje namjere, nakon izbora kreće u secesiju RS-a"

"Molim još jednom sve naše građane da se do 19. jula registruju u što većem broju i da zajednički pobijedimo, poručuje Mijatović.

  • Politika

  • 24. Maj 2022  26. Maj 2022

  • 3

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH, oglasio se na svom Facebook nalogu nakon posljednjih izjava člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika o "mirnom razlazu" u našoj državi.

Mijatović ističe kako će Dodik nakon oktobarskih izbora krenuti u secesiju ukoliko Pokret za državu ne bude imao dovoljan broj poslanika u Narodnoj skupštini RS-a.

"I danas je Milorad Dodik jos jednom pokazao koje su mu namjere, još jednom je dokazao zašto je Pokret za državu najbitniji projekat za opstanak BiH. Ukoliko Pokret za državu ne bude imao 10-12 poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske nakon oktobra, jasno je kao dan da Dodik kreće u secesiju", rekao je Mijatović.

On je iskoristio ovu priliku te još jednom pozvao naše ljude u inostranstvu da se registruju za glasanje i tako, kako kaže Mijatović, spriječe raspad Bosne i Hercegovine.

"Mjesecima radimo svaki dan da se što više naših ljudi u inostranstvu registruje i da pokušamo zajednički spasiti raspad BiH. Radimo sami bez ičije pomoći jer u drugom entitetu bitnije su neke druge borbe. Molim još jednom sve naše građane da se do 19.07. registruju u što većem broju i da zajednički pobijedimo", poručuje, između ostalog, potpredsjednik SDP-a.

(Oslobođenje) 

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...