NBA LIGA NUDI REVOLUCIONARNO RJEŠENJE ZA EUROLIGU: Pada li konačan dogovor za europsku košarku?

Natjecanja Eurokup i Liga prvaka bi se spojila i došla pod FIBA-ino okrilje.

  • Sport

  • 24. Maj 2022  26. Maj 2022

  • 0

Vodstvo najjače košarkaške lige svijeta (NBA) ponudilo je Euroligi i FIBA-i da riješe "sukob" koji traje već duže vrijeme i predlaže elitno europsko takmičenje s 24 ekipe, tvrdi agencija Tanjug.

Također, takmičenja Eurokup i Liga prvaka bi se spojila i došla pod FIBA-ino okrilje.

Kako navodi grčka agencija SDNA, uvjet iz NBA lige je da Euroliga bude otvorenija za igrače bez dugoročnih ugovora, što bi koristilo svima, pa i reprezentacijama, jer bi se uskladili termini i najbolji igrači mogli bi igrati za reprezentaciju, što dosad nije bio slučaj.

Iz drugog najjačeg takmičenja u Euroligu bi prošlo šest klubova, čime bi se dodatno povećao njihov značaj, s tim da su domaća prvenstva ponovno bitna jer bi donijela izlazak u Eurokup.

O ovoj ideji moglo bi se raspravljati na sutrašnjem sastanku Eurolige u Barceloni, gdje bi se trebale donijeti neke važne odluke, uključujući smjenu prvog čovjeka Jordija Bartomeua.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...