KRVAVI NAPADI I ZASTRAŠUJUĆA UBISTVA: Ovo su najgore pucnjave u školama u Americi...

Donosimo popis najkrvavijih pucnjava u američkim školama u posljednjih nekoliko godina.

  • Svijet

  • 25. Maj 2022  25. Maj 2022

  • 0

Bilo je na desetine pucnjava i drugih napada u američkim školama i fakultetima tokom godina, ali sve do masakra u srednjoj školi Columbine u Coloradu 1999. godine, broj mrtvih je bio jednocifren. Od tada je rastao broj pucnjava koje su uključivale škole i ubistva 10 ili više ljudi. Posljednja dva su bila u Teksasu.

ROBB OSNOVNA ŠKOLA, maj 2022

18-godišnji napadač otvorio je vatru u utorak u osnovnoj školi u Uvaldeu u Teksasu, ubivši 18 djece, jednog učitelja i ranivši druge, rekao je guverner Greg Abbott. Ubica je umro.

SREDNJA ŠKOLA SANTA FE, maj 2018

Sedamnaestogodišnjak je otvorio vatru na srednju školu u području Hjustona i ubio 10 ljudi, većinom učenika, saopštile su vlasti. Osumnjičeni je optužen za ubistvo.

SREDNJA ŠKOLA MARJORY STONEMAN DOUGLAS, februar 2018

U napadu je poginulo 14 učenika i tri člana osoblja u školi u Parklandu na Floridi, a mnogi drugi su povrijeđeni. Osumnjičeni 20-godišnji optužen je za ubistvo.

UMPQUA COMMUNITY COLLEGE, oktobar 2015

Muškarac je ubio devet osoba u školi u Roseburgu, Oregon, i ranio devetoro, a zatim se ubio.

OSNOVNA ŠKOLA SANDY HOOK, decembar 2012

Jedan 19-godišnji mladić ubio je svoju majku u njihovoj kući u Njutaunu u državi Konektikat, a zatim otišao u obližnju osnovnu školu Sandy Hook i ubio 20 učenika prvog razreda i šest vaspitača. Oduzeo je sebi život.

VIRGINIA TECH, april 2007

23-godišnji student ubio je 32 osobe u kampusu u Blacksburgu u Virdžiniji u aprilu 2007.; više od dvadesetak drugih je ranjeno. Napadač se tada ubio.

SREDNJA ŠKOLA RED LAKE, mart 2005

Šesnaestogodišnji učenik ubio je svog djeda i njegovu pratnju u njihovoj kući u Minesoti, a zatim je otišao u obližnju srednju školu Red Lake, gdje je ubio pet učenika, nastavnika i čuvara prije nego što je pucao u sebe.

SREDNJA ŠKOLA COLUMBINE, april 1999

Dvojica učenika ubili su 12 svojih vršnjaka i jednog nastavnika u školi u Littletonu, Colorado, i ranili mnoge druge prije nego što su se ubili.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...