ODLAZE, JEDAN PO JEDAN: Stručni kadrovi napuštaju Agenciju za lijekove BiH, u Vijeću ministara BiH nemaju...

Stručna Agencija, napominje, puni budžet, a nedostatak stručnog kadra godinama je problem, ne samo u kratkom periodu, pomaka nema, a ne vjeruje da će ga i biti.

  • Društvo

  • 25. Maj 2022  26. Maj 2022

  • 0

Uzaludna borba Sindikata radnika Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH i dalje traje. Dugogodišnji zahtjevi ove uposlenika ove Agencije ostala su mrtvo slovo na papiru, iako je Agencija za lijekove ona institucija koja puni budžet BiH.

U Vijeću ministara BiH za ovaj problem nema sluha.

Ramo Rustemović, predsjednik Sindikata ističe da vrijeme dolazi i prolazi.

„Nažalost Agencija za lijekove i medicinska sredstva BiH, živi od izbora do izbora u statusu čekanja ispunjavanja obećanja, a bogami ponajviše dobro isplaniranih opstrukcija od strane vlasti na nivou Vijeća ministara.

Slobodno možemo reći da nikog nije briga da li u dogledno vrijeme ćemo imati kvalitetno iskontrolisan lijek, koji bi trebao zadovoljiti sve parametre efikasnosti, sigurnosti“, ističe Rustemović.

Stručna Agencija, napominje, puni budžet, a nedostatak stručnog kadra godinama je problem, ne samo u kratkom periodu, pomaka nema, a ne vjeruje da će ga i biti.

„Ako smo i vjerovali u određenom periodu da će biti pomaka, politika obećavala i pomalo kupovala vrijeme, odgovorno tvrdim da samo naivni i pomalo ne dobronamjerni vjeruju u neko bolje sutra.


Mi ne možemo da dobijemo internu popunu radnog mjesta šefa mikrobiološke laboratorije,evo godina dana. Plate od prije dvanaest godina smanje i nikad vraćena osnovica za obračun plaća od skromnih 535 KM. Od povećanja za sad ništa, stručni ljudi najavljuju odlazak zbog lošeg materijalnog stanja. Ko će raditi sa ovakvim lošim platama, treba pitati članove Vijeća ministar, a i visokog predstavnika koji je zabrinut. Visoki predstaviče, nemoj te biti zabrinuti, vi imate visoku platu, a ja sam zabrinut, imam platu preživljavanja“, dodaje Rustemović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...