ANALIZA JEZIVIH PRIJETNJI OTKRILA: Sarajevskim osnovcima prijećeno je sa računara otvorenog na ruskoj internet korporaciji YANDEX!

Tokom cijelog prijepodneva traju provjere osnovnih škola.

  • Hronika

  • 25. Maj 2022  26. Maj 2022

  • 1

Kako saznaje portal "Istraga", jeziva prijeteća poruka koja je jutros dostavljena osnovnim školama u Sarajevu upućena je sa e-maila računara otvorenog na Yandexu.

Inače, Yandex je, navodi ovaj portal, ruska međunarodna korporacija specijalizirana za internet servise.

Podsjetimo, sarajevske osnovne škole su jutros dobile dojavu o postavljenim bombama u njihovim prostorijama, a uz prijetnju je upućena e-mail poruka:

"U školi je bomba. Čujem glasove. Glasovi u mojoj glavi, lud sam. Ja sam nakaza Ubiću decu. Oprostite mi ljudi u ime Svijetla budućnost. Amen."

Tokom cijelog prijepodneva traju provjere osnovnih škola od strane Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo u suradnji sa više policijskih agencija, FUP-om, MUP-om ZDK, SIPA-om, Direkcijom za koordinaciju policijskih tijela.

Kako je rekao komesar sarajevske policije Nusret Selimović, ni u jednoj od do sada pregledanih škola nije pronađeno ništa što bi bilo sigurnosno sumnjivo, a uvjeren je da će isti rezultati biti i za onim školama koje tek trebaju biti pregledane.

(SB/Istraga) 

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...