RAKETE SU PRIPREMILI, ČEKAJU SE KOMANDE: Upozorenje na najjače nevrijeme u ovoj sezoni

"Protivgradna preventiva Republike Srpske" saopćila je da se od 15 sati očekuje nevrijeme i apelovala da poljoprivredni proizvođači razvuku protivgradne mreže ukoliko ih posjeduju.

  • Hronika

  • 25. Maj 2022  26. Maj 2022

  • 0

IZ “Protivgradne preventive” su naveli da se intenzivno nevrijeme i gradonosni oblaci nad branjenim područjem i ostalim dijelom Bosne i Hercegovine očekuje danas od 15 sati, a od 18 sati do ponoći najjače nevrijeme u ovogodišnjoj protivgradnoj sezoni.

Kako su istakli, sve protivgradne stanice naoružane su dovoljnim brojem raketa, te da je kroz prognoze najavljeno da budu spremni i da po komandi naoružaju protivgradne lansere.

Naglasili su da su 173 rakete, ispaljene tokom proteklih sedam dana, nadoknađene iz vlastitih skladišta.

“U sistemu je 38 lokalnih uprava, od kojih 33 iz Republike Srpske, te četiri iz Federacije BiH i Brčko distrikta.

U funkciji je 201 klasična protivgradna stanica, 100 automatskih protivgradnih stanica i 35 prizemnih generatora”.

U tom preduzeću ističu da raspolažu sa 2.750 protivgradnih raketa i da u narednih mjesec dana očekuju isporuku još 980 raketa.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...