NATO SVE VIDI I SVE ČUJE: "Pratimo situaciju u BiH, a naročito retoriku RS-a"

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je danas da će Alijansa nastaviti da podržava Misiju Eufor-Althea u BiH i Oružane sange BiH kao jednu od, kako je naveo, najjačih multietničkih institucija od vitalnog interasa za stabilnost države.

  • Politika

  • 25. Maj 2022  26. Maj 2022

  • 0

Na kraju konferencije za medije, Stoltenberg je rekao kako NATO prati situaciju u BiH, a naročito zapaljivu retoriku koja dolazi iz RS-a.

"Mi pažljivo pratimo dešavanja u BiH. Nastavljamo sa našim štabom u Sarajevu sarađivati. Dugoročno smo opredijeljeni za to i pružamo podršku kako bismo osigurali mir i stabilnost", poručio je Stoltenberg i dodao:

"Pratimo retoriku podjela i zapaljive poruke koje dolaze iz RS-a i zato sada razmatramo kako možemo ojačati praktičnu podršku, uključujući izgradnju odbrambenih kapaciteta i kako da osnažimo naše prisustvo i sarađujemo u oblasti naoružanja".

 (BN TV) 

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...