O TEMPORA, O MORE(S); U IME OCA, SINA I SVETE PIROTEHNIKE: U Splitu će biti održana misa za uhapšene navijače

Iz Splita stiže jedna bizarna vijest vezana uz nedavne nerede na autocesti između Torcide i hrvatske policije.

  • Šareni svijet

  • 25. Maj 2022  26. Maj 2022

  • 2

U crkvi svetog Dominika u Splitu u četvrtak će se u 11 sati održati misa za navijače Hajduka, koji su privedeni nakon utakmice u Maksimiru.

Motiv organizacije mise jest navodna teza da se u istražnom zatvoru trenutačno nalaze deseci navijača koji nemaju veze s napadom već su se igrom slučaja nalazili u koloni prema Splitu. Policija ih je, navodno, uhapsila u neselektivnom provođenju sile i hapšenju apsolutno svakoga ko se te večeri našao na autocesti A1 kod odmorišta Desinec i nosio je navijačka obilježja.

Misu će u jednoj od najautentičnijih i najpoznatijih splitskih crkava predvoditi fra Jozo Ćirko. Brojni okupljeni će tako u dan finala Kupa, koji Hajduk i Rijeka igraju od 19 sati na Poljudu, ući s molitvom.

Nakon što GNK Dinamo predvođen Krešimirom Antolićem nije dopustio Torcidi unos transparenata i bubnjeva na maksimirsku južnu tribinu uoči subotnjeg derbija posljednjeg kola HNL-a između Dinama i Hajduka - više je stotina pripadnika Torcide na odmorištu Desinec, u smjeru Splita, krenulo u napad na samo 16 policajaca.

Kako su pripadnici policije istakli na vanrednoj konferenciji za medije, napadači su, između ostalog, koristili i baklje u neposrednoj blizini benzinske pumpe.

(N1)  

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...