POLICAJACA I “DESPOTA” VIŠE NEMA ISPRED VLADE RS-a: Može li sad Dodik mirno spavati?

Od jutros ispred zgrade Vlade RS-a u Banjoj Luci nema vozila "Despot" i pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a.

  • Politika

  • 25. Maj 2022  26. Maj 2022

  • 1

To je prvi put da na dva ulaza nisu parkirani okoplnjaci još od 13. aprila ove godine.

Tada su mjere bezbjednosti podignute na najviši nivo, nakon informacija o ugroženoj bezbjednosti člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika i njegove porodice.

Iz MUP-a nisu htjeli da govore o razlozima zbog kojih oklopnjaci više nisu parkirani pred zgradu Vlade u kojoj je i Dodikov kabinet.

Podsjetimo, 13. aprila je iz MUP-a saopšteno da je Policija RS-a dobila informacije od partnerskih službi o mogućnosti ugrožavanja bezbjednosti Milorada Dodika i njegove porodice.

Kako je tada navedeno bezbjednost mu je ugrožena “od strane određene grupacije”, a navedene mjere će, kako je najavljivano, ostati na snazi sve dok se u potpunosti ne provjere sve činjenice u vezi ove informacije.

(N1

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...