SLOVAČKI PREMIJER EDUARD HEGER STRAHUJE OD PROŠIRENJA RATA: "Ako Ukrajina padne, mi smo sljedeći"

"Ako Ukrajina padne, Slovačka je sljedeća. Oni (Ukrajina) moraju da pobijede", rekao je Heger na panelu u okviru Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu.

  • Svijet

  • 25. Maj 2022  26. Maj 2022

  • 0

Slovački premijer Eduard Heger upozorio je danas da je budućnost njegove zemlje ugrožena ako Rusija pobijedi u sukobu u Ukajini.

Ako Ukrajina padne, Slovačka je sljedeća. Oni (Ukrajina) moraju da pobijede, rekao je Heger na panelu u okviru Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu.

Heger je kritikovao članice EU zbog prevelikog oslanjanja na ruske energente. On je pozvao evropske lidere da ne kompromituju svoje principe u odnosu sa Rusijom, prenosi CNN.

– Predugo trgujemo svojim vrijednostima za jeftin gas i naftu. Kompromisi sa Putinom izazvali su rat u Ukrajini. Agresivni rat u kojem ljudi ginu –  rekao je Heger.

Ukrajinci, kako je rekao, “prolivaju svoj krv za naše vrijednosti, tako da mi ne moramo”.

Heger je pozvao EU da radi sa Ukrajinom i Zapadnim Balkanom kako bi ispunili “standardizovana pravila kako bi mogli da pristupe EU”.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...