PROVOKACIJE NE PRESTAJU: Ruska vojska na ulazu u okupirani ukrajinski grad postavila natpis koji je razbjesnio sve Ukrajince

Rusija je napala Melitopolj 25. februara, a ruske snage su grad zauzele 1. marta

  • Svijet

  • 28. Maj 2022  30. Maj 2022

  • 0

Znak na ulazu u ukrajinski grad Melitopolj, na kojem se na nalazilo ime grada na ukrajinskoj ćirilici i latinici, uklonjen je i zamijenjen s natpisom "Melitopolj - Rusija zauvijek".

U postavljanju novog znaka sudjelovala je i rock pjevačica Julija Čičerina. Ruska pjevačica je izrazila potporu samoproglašenim republikama u Donjecku i Lugansku, te je tamo nastupala više puta.

U martu 2022. snimljena je kako skida ukrajinsku zastavu u gradu Enerhodaru. Odlikovana je ruskim odličjem zbog sudjelovanja u ruskim ratnim operacijama u Siriji.

Na glavni trg postavili rusku zastavu

Objavljene su i snimke ruske zastave koja je podignuta na centralnom trgu u Melitopolju, drugom po veličini gradu u regiji Zaporožje.

U bliskoj budućnosti svi ukrajinski znakovi na ulazu u Melitopolj će biti zamijenjeni s natpisima na ruskom, objavili su proruski separatisti.

Rusija je napala Melitopolj 25. februara, a ruske snage su grad zauzele 1. marta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...