RANKO ĐONOVIĆ RAZOTKRIO PLAN BEOGRADA: "Jasno je da Aleksandar Vulin nije došao u Crnu Goru da peca, ali može mu se kad ga pola vlasti podržava"

"Vulin je samo mali pijun Vučićeve politike koji je došao da pokupi informacije u vezi sa mnogim dešavanjima, između ostalog i o lokalnim izborima", rekao je Đonović.

  • Regija

  • 28. Maj 2022  29. Maj 2022

  • 1

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin stigao je jučer u Crnu Goru. On je sa predsjednikom Opštine Budva Markom Carevićem posjetio pripadnike Ronilačke jedinice Žandarmerije Srbije koji su na obuci u Bečićima.

Komentarišući tu posjetu, politički analitičar Ranko Đonović za Antenu M kaže da je Vulin samo mali pijun Vučićeve politike koji je došao da pokupi informacije u vezi sa mnogim dešavanjima, između ostalog i o lokalnim izborima.

“Kad znate što su im politički stavovi vjekovima unazad, onda vam nije teško pretpostaviti da Vulin nije došao da roni ili peca, nego pod tim izgovorom da čini nešto od čega će Crna Gora sigurno imati štetu.” To mu, dodaje, “i nije teško kad i u Crnoj Gori žive oni koji su svojoj zemlji neprijatelji.”

Šta će Vulin tačno raditi s Carevićem i drugim Carevićima po Budvi, ne znamo, ali možemo pretpostaviti da donosi još nesporazuma, još štete po Crnu Goru, da donosi još kriza vlasti i sukoba, još nemira koje plaćaju parama” navodi Đonović.

“Turistička sezona je vrlo zgodan momenat za to, mnogo turista iz Srbije je tu, i mogu da predstavljaju sliku kako oni žele, da insceniraju sukobe…Od njegovog dolaska ne vidim nikakvo dobro Crnoj Gori, i treba obratiti pažnju!”, poručuje za radio Antena M.

Vulin u mogućnosti da šeta Crnom Gorom kako želi, vlast  je morala reagovati odlučno

Đonović podsjeća da je Srbija bila na dobrom putu ostvarivanja svojih zamisli prije rata u Ukrajini. “Vučić sada ima problema i sa Kosovom i sa Republikom Srpskom… Plan koji su imali im je poremećen.”

Upitan kakvu onda poruku ovakvim dolaskom Srbija šalje Crnoj Gori, Đonović kaže da Beograd šalje poruku da im vlast u Crnoj Gori nije bitna.

“Čak i ako privatno dolazi  morao se najaviti, ali oni se ponašaju tako komotno kako se ponašaju jer znaju da imaju premijera koji im je blagonaklonjen, jer kontrolišu gotovo pola Vlade Crne Gore, jer i u parlamentu imaju podršku Demokratskog fronta…”, zaključio je Đonović, poručujući da je na jučerašnji događaj Vlada morala decidirano reagovati.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...