MINISTAR MITROVIĆ IMA LOŠE VIJESTI: Izgradnja prekograničnog mosta na rijeci Savi kod Gradiške biće završena danas, ali će u saobraćaj biti pušten tek...

EU je kroz svoja sredstva značajno pomogla izgradnju ovog mosta, a obezbijedila je i grant od 6,3 miliona maraka.

  • Vijesti

  • 30. Maj 2022  30. Maj 2022

  • 0

Izgradnja prekograničnog mosta na rijeci Savi kod Gradiške biće završena danas u ugovorenom roku, ali će u saobraćaj biti pušten tek za dvije godine, koliko je predviđeno za završetak vezne saobraćajnice sa hrvatske strane, potvrdio je jutros za BHRT Vojin Mitrović, ministar komunikacija i transporta BiH.

Riječ je o jednom od najbitnijih projekata u ovom trenutku u BiH, a izgradnja ovog mosta će doprinijeti smanjenju saobraćajnih gužvi u samom centru Gradiške i izmještanju međudržavnog saobraćaja robe i putnika na novi granični prelaz, naglasio je Mitrović.

Radovi na mostu počeli su u oktobru 2019. godine. Most će biti dugačak 426 metara u punom profilu auto-puta, a finansiran je po prinicpu pola-pola između BiH i Hrvatske u ukupnoj visini od oko 30 miliona eura. EU je kroz svoja sredstva značajno pomogla izgradnju ovog mosta, a obezbijedila je i grant od 6,3 miliona maraka.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...