DOK SU SE ČITALA IMENA UBIJENE DJECE: Novalić htio davati izjave na trgu u Prijedoru, organizatori mu nisu dozvolili

“Možete odati počast, ali ovdje nemojte davati izjave”, rekao mu je Edin Ramulić iz Udruženja ubijene prijedorske djece.

  • Vijesti

  • 31. Maj 2022  31. Maj 2022

  • 1

U Prijedoru se obilježava "Dan bijelih traka", dan sjećanja na ubijene Prijedorčane 1992. godine. Među ubijenim je 102 djece. Na trgu Majora Zorana karlice se čitaju imena ubijene djece, a nekoliko stotina ljudi je došlo na obilježavanje Dana bijelih traka.

Obilježavanju prisustvuje i premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić. Iako je mislio davati izjave, organizatori mu nisu dozvolili.

“Možete odati počast, ali ovdje nemojte davati izjave”, rekao mu je Edin Ramulić iz Udruženja ubijene prijedorske djece.

Novalić je kratko odgovorio “slažem se”, a potom se udaljio.

(N1INFO)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...