ĐOKOVIĆ SE POSLIJE PORAZA NIJE MOGAO SUZDRŽATI: "Nije prvi put da Nadal ovako bude..."

Obojica su pokazali kako to posjeduju, no na ključnim poenima Nadal je jednostavno bio konkretniji.

  • Sport

  • 01. Jun. 2022  01. Jun. 2022

  • 0

Rafael Nadal na Roland Garrosu savladao je Novaka Đokovića. Osmi put u njihovom desetom meču na turniru, no po prvi put kao autsajder.

Bio je to meč u kojem se tražila koncentracija, kondicija i maksimalna spremnost. Obojica su pokazali kako to posjeduju, no na ključnim poenima Nadal je jednostavno bio konkretniji.

"On je bio bolji igrač u ključnim trenucima. Pokazao je zašto je veliki prvak. Pokazao je mentalnu snagu i dovršio je meč na onakav način. Čestitam njemu i njegovom timu, svakako je ovo zaslužio", rekao je Đoković, koji pri samom kraju meča nije mogao sakriti razočaranje s lica.

Dobio je prvi tenisač svijeta i jedno zanimljivo pitanje. Kako je Rafael Nadal tokom cijelog tjedna pričao o svojim ozljedama, čak i mogućnosti da mu je ovo posljednji turnir, mnoge je iznenadio prikaz na terenu, gdje je izgledao kao da se ništa ne događa.

"Nisam kod njega vidio nikakvih fizičkih problema. Ali, to nije prvi put. Viđali smo već da je povrijeđen i jedva hoda, a onda par dana kasnije izađe na meč sto posto spreman. Napravio je to puno puta u karijeri pa nisam iznenađen", prokomentirao je on.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...