GRLIĆ RADMAN GRLOM U JAGODE: "Legitimno predstavljanje proizilazi iz elementa u samom tekstu"

Iz teksta prijedloga Rezolucije o Bosni i Hercegovini Evropske narodne stranke na Kongresu izbačen je termin “legitimno predstavljanje”, čime je HDZ-ov prijedlog odbačen.

  • Politika

  • 01. Jun. 2022  

  • 4

Zašto se ne može proći termin "legitimni predstavnik" u Rezoluciji EPP-a? Gordan Grlić Radman, ministar vanjskih i evropskih poslova Hrvatske, ističe da "legitimno predstavljanje" proizilazi iz elementa koje su navedeni u samom tekstu.

Iz teksta prijedloga Rezolucije o Bosni i Hercegovini Evropske narodne stranke na Kongresu izbačen je termin “legitimno predstavljanje”, čime je HDZ-ov prijedlog odbačen.

Grlić Radman danas je govorio o tom terminu, “legitimno predstavljanje”, rekavši da je Rezolucija skraćena i da se svi elementi koji se odnose na taj termin nalaze u njoj.

“Rezolucije su one na koje nešto upozorava, na žurnost. Ona je skraćenija verzija uvijek. Što je najbitnije, tu su ključni termini iz već jednog postojećeg dokumenta usvojenog na političkoj skupštini o konstitutivnosti Srba, Hrvata i Bošnjaka. Ovdje govorimo o potrebi promjene ustavnih promjena, Izbornog zakona, nužnost implementacije sudova i međunarodnih sudova, Ustavnog suda. To su ključni elementi koju su u rezoluciji. Oni trebaju biti vidljivi, dostupni i razumljivi”, kaže Grlić Radman.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...