OŠTRA REAKCIJA OSCE-a NAKON SKANDALA U ISTOČNOJ BOSNI: Utvrditi da li su prijetnje i napad u Bratuncu motivirani predrasudama...

Prije ovog incidenta nedavno je pretučen i učenik iz srednje škole “Milutin Milanković” u Milićima.

  • Vijesti

  • 02. Jun. 2022  02. Jun. 2022

  • 1

Misija OSCE u Bosni i Hercegovini oglasila se nakon napada i prijetnji povratnicima u Bratuncu.

“Pozdravljamo brzu reakciju vlasti u istrazi nedavnog fizičkog napada i prijetnji smrću upućenim Bošnjacima u Bratuncu. Uzimajući u obzir potrebe žrtava ovog incidenta i šire javnosti, važno je u detaljnijoj istrazi procijeniti da li su napad i prijetnje motivirani predrasudama”, naveli su iz OSCE-a.

Podsjećamo, u Bratuncu Miroslav Lukić je izazvao incident u aščinici Korzo vrijeđajući goste na nacionalnoj osnovi uz prijetnje smrću.

Prije ovog incidenta nedavno je pretučen i učenik iz srednje škole “Milutin Milanković” u Milićima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...