NEOPOZIVA OSTAVKA: Ivana Marić više nije predsjednica Nadzornog odbora Kamernog teatra 55, razlog je...

Podsjećamo, ona je imenovana na čelo NO ovog pozorišta krajem marta prošle godine, što je izazvalo polemike u javnosti. Tim prije nakon što je propao pokušaj njenog imenovanja na funkciju zamjenice gradonačelnice Sarajeva.

  • Društvo

  • 02. Jun. 2022  02. Jun. 2022

  • 2

Ivana Marić nije više predsjednica Nadzornog odbora Kamernog teatra 55. Ona je danas predala svoj ostavku Vladi KS, u kojoj je obrazložio razloge za ovakvu odluku.

Podsjećamo, ona je imenovana na čelo NO ovog pozorišta krajem marta prošle godine, što je izazvalo polemike u javnosti. Tim prije nakon što je propao pokušaj njenog imenovanja na funkciju zamjenice gradonačelnice Sarajeva.

- Vladi KS sam predala svoju neopozivu ostavku na mjestu predsjednice Nadzornog odbora JU Kamerni teatar 55. Nakon što Skupština KS nije prihvatila Izvještaj Kamernog teatra za 2021. godinu, osjetila sam moralnu odgovornost da, kao potpisnik jednog dijela tog Izvještaja, podnesem ostavku. Ne želim ulaziti u razloge zbog kojih zastupnici većine nisu prihvatili Izvještaj, iako je Vlada KS tj. nadležna ministarstva preporučuju njegovo usvajanje s obzirom da je program rada realiziran, a da je financijski izvještaj bez zamjerki.

Podnošenjem ostavke želim ubrzati proceduru imenovanja novog predsjednika NO, kako bi taj proces protekao što brže, tako da ni uposlenici ni institucija ne trpe posljedice zbog promjene upravljačkih struktura.

Zahvaljujem se Vladi kantona Sarajevo na ukazanom povjerenju, a novoj upravi želim mnogo uspjeha u radu kako bi Kamerni teatar 55 ostao mjesto okupljanja, edukacije i druženja za sve svoje posjetioce. Izuzetno mi je zadovoljstvo što sam dobila priliku da svoje iskustvo i znanje podijelim sa sjajnim timom ove, meni jako drage, pozorišne kuće, koja se može pohvaliti brojnim, vrhunskim predstavama.

Ukupan honorar od 800 KM, koji sam dobio za oko godinu dana na ovoj funkciji, sam donirala u humanitrne svrhe, kao što sam i najavila, ao čemu sam i pisala.

I za kraj jedno pojašnjenje. Ovo nije bilo moje radno mjesto, već samo predsjedavanje nadzornim odborom, koji se sastaje par puta godišnje. Moje radno mjesto je i dalje u organizaciji za koju radim zadnje 24 godine, objavila je Marić na Facebooku, uz faksimil ostavke koju je podnijela Vladi KS.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...