SDP BiH PRIZNAO GREŠKU U PREVODU: Denisa Bećirovića nije podržao generalni sekretar SPD-a

Dietmar Nietan nije generalni sekretar njemačkog SPD-a, već sekretar grupe zastupnika SPD-a u Bundestagu. Generalni sekretar ove stranke je Kevin Kühnert.

  • Mini market

  • 02. Jun. 2022  03. Jun. 2022

  • 2

Jučer je na zvaničnom sajtu Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDP BiH) objavljeno da je njemački SPD (Die Sozialdemokratische Partei Deutschlands) dao podršku Denisu Bećiroviću, koji će biti kandidat za člana Predsjedništva BiH na predstojećim Općim izborima, prenosi Faktor.

- Upriličen je susret sa generalnim sekretarom SPD-a Dietmarom Nietanom, koji je izrazio nadu u izbornu pobjedu SDP-a BiH na nadolazećim Općim izborima - stajalo je u tekstu na sajtu SDP-a.  

Dietmar Nietan nije generalni sekretar njemačkog SPD-a, već sekretar grupe zastupnika SPD-a u Bundestagu. Generalni sekretar ove stranke je Kevin Kühnert.

Kühnert se nije oglašavao, niti se sastao sa bilo kim iz SDP-a na temu Općih izbora u BiH.

Da li je u SDP-u ova objava prouzrokovana samo neznanjem, nije poznato, ali objava je nakon reakcije na društvenim mrežama ispravljena, te je napisano da se radi o sekretaru grupe zastupnika.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...