JE LI PRIJAVA BILA NA RUSKOM JEZIKU: Lažne dojave i o bombama u Vrhovnom i Kantonalnom sudu

Lažna je bila dojava koju je jutros u 8.59 sati telefonom uputila nepoznata osoba o postavljenim bombama u Vrhovnom sudu Federacije Bosne i Hercegovine te u Kantonalnom sudu u Sarajevu.

  • Vijesti

  • 02. Jun. 2022  

  • 0

Lažna je bila dojava koju je jutros u 8.59 sati telefonom uputila nepoznata osoba o postavljenim bombama u Vrhovnom sudu Federacije Bosne i Hercegovine te u Kantonalnom sudu u Sarajevu.

 

To je novinarima izjavio glasnogovornik kantonalnog Ministarstva unutrašnjih poslova Mirza Hadžiabdić.

Da je prijava bila lažna, utvrđeno je kontardiverzionim pregledom, završenim u 13.30 sati, dodao je Hadžiabdić uz napomenu da je ovdje riječ o krivičnom djelu izazivanja opće opasnosti.

Hadžiabdić nije mogao govoriti je li prijava o postavljenoj bombi u objektu u kojem je sjedište Centralne izborne komisije BiH u Sarajevu bila upućena navodno na ruskom jeziku i uz navodnu prijetnju vezanu za eventualno pristupanje Bosne i Hercegovine NATO savezu.

Nadležnost u tom slučaju imaju državne agencije, kazao je glasnogovornik kantonalnalnog MUP-a odgovarajući na novinarsko pitanje o dojavi vezanoj za sjedište CIK-a.

Hadžiabdić je rekao i da trenutno ne može govoriti ni o kakvim detaljima kad je riječ o tome ko stoji iza učestalih dojava o postavljenim bombama u javnim ustanovama i drugim institucijama u Bosni i Hercegovini.

Faktor

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...