PRVA UTAKMICA FINALA NBA LIGE: "Celticsi" uništili "Warriorse" u gostima, zadnju četvrtinu dobili sa 24 poena razlike! (VIDEO)

"Boston Celticsi" su pokazali da nisu samo najbolja odbrambena ekipa u NBA ligi, nego da su i napadački  izvanredni, budući da su imali fantastičan procenat šuta od preko 50 posto.

  • Sport

  • 03. Jun. 2022  03. Jun. 2022

  • 0

Košarkaši "Boston Celticsa" savladali su u prvoj utakmici play offa NBA lige na gostovanju "Golden State Warriorse " sa 120-108 i povećali 1-0 u seriji. U sjajnoj utakmici najbolja ekipa Istočne konferencije briljirala je u posljednjoj četvrtini koju je dobila sa čak 24 poena razlike (40-16).

Jason Tatum , najbolji igrač "Celticsa", imao je lošu šutersku večer (12 poena, šut 3-13), ali je partiju karijere odigrao veteran All Horford koji je ubacio 26 poena od čega 6 trojka. Više od 20 poena ubacili su još i Jaylen Brown (24), te Derick White (21). 

"Boston Celticsi" su pokazali da nisu samo najbolja odbrambena momčad u NBA ligi, nego da su i napadački izvanredni, budući da su imali fantastičan procenat šuta od preko 50 posto.

"Golden State Warriorsi" treću četvrtinu završili su sa 12 poena razlike, u svoju korist nakon čega se njihova igra raspala. Samo je Stepf Curry sa 34 poena i po 5 skokova i asistencija igrao na visokoj razini, uz povremene bljeskove Andrea Wiginsa koji je ubacio 20 poena. 

Naredna utakmica igra se u subotu a "Warriorsi" će ponovo biti domaćini.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...