KRAJINA RUŠI SVE REKORDE: Broj turista iz svih dijelova svijeta nadmašio sva očekivanja... (VIDEO)

Prethodnih godina Unsko-sanski kanton bilježi rekordan broj posjetilaca iz svih dijelova svijeta. Prema trenutnim indikatorima, iz Turističke zajednice najavljuju da će ovo ljeto u Bihaću biti najuzbudljivije do sada.

  • Društvo

  • 03. Jun. 2022  03. Jun. 2022

  • 0

Počeo je juni, a s njim uveliko i turistička sezona u Gradu na Uni. Jedna od najprepoznatljivijih turističkih destinacija u regionu, po svemu sudeći, i ove godine će se okititi istom titulom.

DORA, Mađarska

"Cijela porodica je ovdje na odmoru. Krenuli smo na more, ali smo odlučili ostati par dana da uživamo u ovoj izvanrednoj prirodi ovdje".

U Bihaću je samo u predsezoni, odnosno u prvih pet mjeseci ove godine, zabilježeno više od 18.000 noćenja. Početak sezone je bolji od svih očekivanja, a bihaćki hoteli, apartmani i moteli uglavnom su popunjeni.

MEHMED MAHMUTOVIĆ, Turistička zajednica Grada Bihaća

"Jesu. I možemo zaključiti po samim dolascima u Turističku zajednicu i upite koje ostvarujemo putem društvenih mreža i kanala s kojima komuniciramo. Ljudi iz cijelog svijeta svraćaju u naš grad".

S obzirom na to da svakodnevni val poskupljenja nije zaobišao ni turistički sektor, vlasnici smještaja su bili primorani da se prilagode cijenama na tržištu. Bez obzira na to, uvećan priliv korisnika usluga nagovještava uspješnu sezonu.

Više u prilogu BHRT-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...