JELENA TRIVIĆ UZVRAĆA DODIKU: "Nije mene doveo tenk na vlast. Nisam ja vodila pregovore, obećala, pa me prisiljavaju na..."

- Srpski nacionalni interes je vojna neutralnost i ne treba se miješati u globalnu krizu koju niti je Republika Srpska izazvala niti je može zaustaviti, istakla je Trivićeva u emisiji “TV intervju” BNTV-a.

  • Politika

  • 03. Jun. 2022  03. Jun. 2022

  • 7

Posebna sjednica Narodne skupštine o mjestu i ulozi Republike Srpske u svjetlu međunarodne političke i bezbjednosne situacije neće iznjedriti ništa dobro za Srpsku, smatra Jelena Trivić, potpredsjednica PDP-a i zastupnica u NSRS-u..

- Srpski nacionalni interes je vojna neutralnost i ne treba se miješati u globalnu krizu koju niti je Republika Srpska izazvala niti je može zaustaviti, istakla je Trivićeva u emisiji “TV intervju” BNTV-a.

- Ako je Republika Srpska rekla da je na evropskom putu, da je vojno neutralna i da pratimo stav Srbije onda čemu sjednica u kojoj će se Republika Srpska svrstavati na bilo koju stranu u kontekstu nove globalne krize i rata u Ukrajini - navela je potpredsjednik PDP-a i narodni polsanik Jelena Trivić.

Ona je ocijenila da bilo kakvo svrstavanje, u ovom trenutku ne treba Republici Srpskoj.  

- Ne želim biti i ne trebamo biti ni rusofili, ni evropfili, ni amerofili, ni germanofili nego srbofili. Da gledamo šta je srpski nacionalni interes u bilo kojoj situaciji i da se postavljamo tako da izvučemo najveći interes za sebe ili da ublažimo negativne efekte za nas, ispunjavajući neke svoje interese. Šta god mi uradili, kakav god mi imali zaključak u skupštini to neće imati nikakav uticaj na sukob u Ukrajini, a može biti, ako bude išlo u tom smjeru kako ja predviđam, samo negativno po Republiku Srpsku, rekla je Trivićeva.

Trivićeva navodi da je uvijek za kompromis i da srpski nacionalni cilj za 21. vijek treba da bude mir.

- Mi sebi ne smijemo dozvoliti ni minimalan sukob i nema potrebe za tim. To je ključni srpski nacionalni interes i onda sam ja izdajnik kada to kažem. Ne, izdajnici ste vi koji ste sve ovo uradili a sebe obogatili. Narod otjerali. Tako da te njihove etikete izdajnika koje oni lijepe meni ne smetaju. Ja sam rekla: - Lijepite ali nemaju se na šta zalijepiti, nema podloge, ja ništa izdala nisam. Nije mene doveo tenk na vlast. Nisam ja vodila neke pregovore, obećala, pa sad mogu li ne mogu, pa me prisiljavaju na ovo ili ono - kazala je Trivićeva.

Moja obećanja, kaže ona, samo mogu biti prema narodu i ništa drugo.

"Ljudi mi vjeruju i to povjerenje koje sam stekla ni po koju cijenu ne želim da iznevjerim", kazala je Jelena Trivić u emisiji "TV intervju" BN televizije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...