NI TROMJESEČNA BEBA NIJE PREŽIVJELA: Nakon teške saobraćajne nesreće, u Rogatici u ponedjeljak dan žalosti

Ona je treća žrtva ove teške nesreće, kakva se ne pamti u Rogatici. 

  • Hronika

  • 03. Jun. 2022  03. Jun. 2022

  • 0

Tromjesečna beba A.S, koja je teško povrijeđena u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 21. maja u Kukavicama kod Rogatice, preminula je, uprkos naporima ljekara u bolnicama u Foči, Sarajevu, Banjoj Luci i Beogradu.

Ona je treća žrtva ove teške nesreće, kakva se ne pamti u Rogatici. Beba je nakon nesreće, u teškom stanju bila prebačena u bolnicu u Foči, pa u Sarajevo, Banju Luku i na kraju u Beograd, ali je uprkos naporima ljekara izgubila bitku, piše Srpskainfo.ba.

U ovoj teškoj saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila 21. maja oko 22.40 u selu Kukavice, teško je povrijeđena Mladena Stojanović (39), koja je bila majka bebe. Nedugo nakon nesreće, istog dana, ona je preminula u bolnici.

U nesreći je teško povrijeđena i Milica Č. (18), koja je bila suvozač u drugom automobilu. Nesretna djevojka preminula je šest dana nakon sudara, 27. maja.

U ovoj teškoj saobraćajnoj nesreći povrijeđeno je još šest osoba, među kojima i šestogodišnje dijete.

Povodom smrti male A. S, njene majke Mladene i Milice Č, načelnik Rogatice Milorad Jagodić donio je odluku prema kojoj se ponedjeljak, 6. juna proglašava danom žalosti na cijelom području općine. Tog dana će zastava pred zgradom Opštinske uprave biti spuštena na pola koplja. Na pola koplja će biti spuštene i zastave pred svim javnim preduzećima i ustanovama, svim organizacijama i društvima širom općine, piše Glas Srpske.

Na dan žalosti, stoji u odluci načelnika općine, na javnim mjestima neće se održavati programi javnog i zabavnog karaktera i neće se emitovati niti na drugi način koristiti muzika u ugostiteljskim objektima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...