NESTAŠICA AMBALAŽE I RAT U UKRAJINI POGODILI DUHANSKU INDUSTRIJU: Pušači u Njemačkoj mogli bi ostati bez cigareta

Philip Morris ima tvornicu u ukrajinskom Harkivu koja je zbog rata zatvorena, ali kompanija nije rekla utječe li to na snabdijevanje.

  • Ekonomija

  • 03. Jun. 2022  03. Jun. 2022

  • 0

Multinacionalni duhanski div Philip Morris upozorio je u petak da bi pušači u Njemačkoj mogli privremeno ostati bez nekih vrsta cigareta zbog nestašice kartonske ambalaže i rata u Ukrajini.

"Zbog napete situacije na svjetskom tržištu sirovina, uključujući nestašicu kartonske ambalaže, moglo bi doći do zastoja u lancu nabavke, iako samo kutija određene veličine", saopćio je Philip Morris.

Pušači mogu odabrati pakiranje druge veličine, sugeriraju.

Philip Morris ima tvornicu u ukrajinskom Harkivu koja je zbog rata zatvorena, ali kompanija nije rekla utječe li to na snabdijevanje.

I predstavnici njemačkog duhanskog sektora upozoravaju na probleme u nabavki kartonske ambalaže.

Voditelj udruge manjih proizvođača duhanskih proizvoda VdR Michael von Foerster pripisao je nestašicu ambalaže problemima u lancu snabdijevanja i manjku teretnog prostora na brodovima.

Udruženje BVTE, koje predstavlja veće duhanske kompanije, osim Philipa Morrisa, reklo je da njegovi članovi nemaju problema s snabdijevanjem.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...