MIRO LAZOVIĆ NEMA NIKAKVE DILEME: "HDZ i SNSD su se jasno svrstali na rusku stranu"

Osporavanje legitimnosti Željka Komšića, člana Predsjedništva BiH, prema Lazovićevom mišljenju je protivno vrijednostima EU.

  • Vijesti

  • 04. Jun. 2022  04. Jun. 2022

  • 1

Miro Lazović, predsjednik Foruma parlamentaraca BiH 1990, govorio je o aktuelnim temama.

BiH mora postati stabilna i multietnička demokratska država u kojoj neće biti mjesta za nacionalističke podjele. Zbog toga je Forum parlamentaraca BiH 1990 inicirao rezoluciju o BiH koja će biti razmatrana u njemačkom Bundestagu. Ona je napadana od strane Dodika i Čovića zato što je u korist BiH. HDZ je zajedno sa SNSD-om oborio inicijativu u Parlamentarnoj skupštini BiH o tome da naša država osudi rusku agresiju na Ukrajinu. Time su se jasno svrstali na rusku stranu. Mislim da će na kraju biti gubitnici – smatra Lazović.

Osporavanje legitimnosti Željka Komšića, člana Predsjedništva BiH, prema Lazovićevom mišljenju je protivno vrijednostima EU.

Gospodin Komšić je legitimno izabran u skladu sa Izbornim zakonom BiH. Problem je što se gospoda iz Hrvatske pokušava kompromitovati miješanjem u unutrašnja pitanja BiH po konceptu da kandidat HDZ-a ima sigurno mjesto u Predsjedništvu BiH. To je protivno evropskim vrijednostima za koje se navodno zalažu – navodi Lazović.

Naglašava da tri decenije nakon agresije na BiH ideja Velike Srbije i komadanja BiH još uvijek živi.

- 30 godina od agresije na BiH velikosrpska politika još uvijek živi. Sada se to naziva srpski svet. Kroz riječi Aleksandra Vulina, koji govori ono što Vučić misli, mi vidimo da ideja podjele BiH još uvijek živi. Tu su i prijetnje ponovnog stvaranja Herceg-Bosne koja je ukinuta Washingtonskim sporazumom. Mislim da se radi o glupostima, ali to sve doprinosi stvaranju panike i neizvjesnosti među stanovništvom – poručio je Lazović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...