DA LI IMAJU DOZVOLU ZA TO: Preko znaka susreta kultura u Sarajevu stavljena ljetna bašta

Pitanje koje se postavlja jeste da li je ugostiteljski objekat dobio dozvolu da ljetnu baštu postavi tačno na obilježje koje posjetioce simbolično upućuje na istok u zapad i mjesta koja su srce i simbol Sarajeva.

  • Vijesti

  • 05. Jun. 2022  05. Jun. 2022

  • 0

Dio obilježja "Sarajevo - Meeting of culture", koje je svojevrsan putokaz za turiste i posjetioce Sarajeva, djelimično je prekriven baštom jednog ugostiteljskog objekta.

Kako tvrde sarajevski aktivisti na Facebooku, a fotografije potvrđuju, po žutom obilježju koje se tu nalazi, očigledno je kako stol nije postavljen slučajno, već je neko ciljano osmislio njegov položaj unutar određenih granica.

Pored toga, na fotografiji možemo vidjeti kako je ulični prodavač svoju tezgu sa suvenirima postavio na način da je zaklonio mapu koja ima cilj turistima pokazati gdje se nalaze neke od zanimljivosti i simbola grada.

Podsjetimo, Projekt "Sarajevo susret kultura" je kreirala istoimena NVO u namjeri promoviranja nove turističke atrakcije koja će predstavljati kulturno-historijski opis glavnog grada BiH.

Na pješačkoj stazi, u neposrednoj blizini Gazi Husrev-begovog bezistana, postavljen je znak koji prolaznike upućuje na istok i zapad, gdje se susreću objekti iz različitih povijesnih perioda.

"Pitanje koje postavljamo je kako je ugostiteljski objekat dobio dozvolu postavljanja ljetne bašte točno na obilježju koje posjetitelje simbolično upućuje na istok i zapad, ali i lokacije koje su srce i simboli Sarajeva", navode aktivisti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...