OTIŠAO KOD SVOJIH: Predsjedatelj Doma naroda PSBiH Dragan Čović u službenom posjetu Državi...

Prije svog polaska, Čović je naglasio kako će u svojstvu predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine raditi na usvajanju neobavezujuće radne definicije antisemitizma.

  • Mini market

  • 06. Jun. 2022  06. Jun. 2022

  • 19

Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović započinje višednevni službeni posjet Državi Izrael. Tokom službenog posjeta susrest će se s najvišim državnim dužnosnicima i predstavnicima poslovne zajednice u razgovorima o bilateralnim odnosima, gospodarskoj suradnji i općenito situaciji u BiH. Čović će sudjelovati i u službenoj ceremoniji te će položiti vijenac u Yad Vashem memorijalnom centru Holokausta.

Posjet dolazi u vrijeme osnivanja Gospodarske komore Države Izrael i Bosne i Hercegovine te istaknutih izraelskih investicija u BiH. Pored postojećih, dužnosnici će razgovarati o mogućim projektima te različitim ulaganjima u bosansko-hercegovačko gospodarstvo. Pored dosadašnjih ulaganja, naglasak će također biti stavljen na razvoj poljoprivrede u Bosni i Hercegovini.

Prije svog polaska, Čović je naglasio kako će u svojstvu predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine raditi na usvajanju neobavezujuće radne definicije antisemitizma.

Ta definicija definiše antisemitizam kao određeno poimanje Židova koje se može iskazivati kao mržnja prema njima. Postoje usmena, pismena i fizička izražavanja antisemitizma koja su usmjerena prema Židovima ili nežidovima i/ili prema njihovoj imovini, ustanovama židovske zajednice te židovskim vjerskim objektima, navodi se u saopćenju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 19

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...