HRVATSKA ODGOVORILA SRPSKOM MINISTRU: Vulin je bio dio zločinačkog režima Slobodana Miloševića

Podsjetimo, Vulin je ranije danas izjavio sljedeće: "Države same odlučuju ko su im prijatelji. Ako postoji narod koji je nepogrešivo birao pogrešnu stranu istorije, onda je to hrvatski. I ako postoji narod koji je Hrvate predvodio na pravu stranu istorije, onda je to srpski narod."

  • Regija

  • 06. Jun. 2022  06. Jun. 2022

  • 4

Hrvatsko ministarstvo vanjskih i europskih poslova odgovorilo je srpskom ministru unutarnjih poslova Aleksandru Vulinu koji je rekao da su "Srbi predvodili Hrvate na pravu stranu povijesti".

Podsjetimo, Vulin je ranije danas izjavio sljedeće: "Države same odlučuju ko su im prijatelji. Ako postoji narod koji je nepogrešivo birao pogrešnu stranu istorije, onda je to hrvatski. I ako postoji narod koji je Hrvate predvodio na pravu stranu istorije, onda je to srpski narod."

Vulinu je stigao odgovor.

Usporedili su rat u Ukrajini s Domovinskim ratom

"Današnje izjave iz Republike Srbije još jednom pokazuju iznimno nesnalaženje kako u interpretaciji najvažnijih trenutnih globalnih događanja, tako i u interpretaciji povijesnih događaja 20. stoljeća.

Gledajući trideset godina unatrag i sadašnje političko vodstvo, jasna je pozicija Srbije vezana uz agresiju Rusije na Ukrajinu te zašto je to za Srbiju 'prava strana povijesti'.

Ovo što danas gledamo u Ukrajini jest ono što je Srbija pod vodstvom političkog režima Slobodana Miloševića neuspješno pokušala provesti u prvoj polovini 1990-ih agresijom na Republiku Hrvatsku i Republiku Bosnu i Hercegovinu. A u tome su ih, podsjećamo, zaustavile hrvatske vojne snage pod vodstvom prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana", stoji u prvom dijelu odgovora hrvatskog ministarstva.

"Vulin je politički bio dijelom Miloševićevog režima"

"Osim toga, kao i još uvijek brojni djelatni političari u Srbiji, i ministar Vulin je politički bio dijelom politike zločinačkog režima Slobodana Miloševića, koji je za sobom ostavio brojne nevine žrtve i brojna razaranja diljem Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Kosova.

I ta velikosrpska politika je kao takva osuđena u brojnim presudama relevantnih međunarodnih sudova, ali ministar Vulin još uvijek izgleda smatra kako je i tada Srbija zapravo bila na 'pravoj strani povijesti'.

Naposljetku, poznato je da je Srbija danas kandidatkinja za članstvo u Europskoj uniji, koja kao politički i gospodarski savez država ima svoje vrijednosti. No temeljna vrijednost naše europske obitelji je vladavina prava, koja također uključuje i poštivanje međunarodnog poretka.

Istog onog međunarodnog poretka koji je narušen agresijom Rusije na suverenu i neovisnu Ukrajinu. Stoga pozivamo još jednom Srbiju da što prije prema pitanju agresije na Ukrajinu, uskladi svoju politiku sa zajedničkom vanjskom i sigurnosnom politikom EU i tako se uistinu svrsta na pravu stranu povijesti", zaključuje se u priopćenju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...