DRAGAN ČOVIĆ U IZRAELU: Posjetio Yad Vashem i susreo se sa Benjaminom Netanyahuom

Nakon svečanog obraćanja, predsjedavajući Čović je položio vijence u Domu sjećanja.

  • Vijesti

  • 07. Jun. 2022  07. Jun. 2022

  • 13

Predsjedavajućij Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović posjetio je Yad Vashem, svjetski memorijalni centar Holokausta, tokom službene posjete državi Izrael.

Čović je sudjelovao u ceremoniji sjećanja i položio vijence u spomen na šest miliona Židova ubijenih u holokaustu. Odajući najdublje poštovanje, Čović je potvrdio da će u svojstvu predsjedavajućeg Doma naroda raditi na donošenju neobavezujuće radne definicije antisemitizma u Bosni i Hercegovini.

Izjavio je kako se svjetski čelnici moraju okupiti i zavjetovati se da više nikada neće dopustiti da se užasi holokausta, kao jedne od najmračnijih stranica u povijesti čovječanstva, ponove. Nakon svečanog obraćanja, predsjedavajući Čović je položio vijence u Domu sjećanja.

Predsjedavajući Doma naroda Dragan Čović također se sastao i s bivšim dugogodišnjim premijerom Izraela i aktuelnim liderom opozicije Benjaminom Netanyahuom.

Tokom sastanka, dužnosnici su govorili o domovinskoj sigurnosti, bilateralnim odnosima, gospodarskim ulaganjima, te cjelokupnoj situaciji u Bosni i Hercegovini. Različite mogućnosti za unaprjeđenje odnosa između Bosne i Hercegovine i Izraela treba iskoristiti maksimalno, istaknuli su dužnosnici.

Čović je također izvijestio Netanyahua o svojim nadolazećim nastojanjima da donese pravno neobvezujuću definiciju antisemitizma, kako bi se Bosna i Hercegovina pridružila drugim zemljama širom svijeta koje rade na suzbijanju zla antisemitizma, prenosi  Sektor za odnose s javnošću Parlamentarne skupštine BiH.

(Fena)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...