SKANDAL U EVROPSKOM PARLAMENTU: Pogledajte reakciju Željane Zovko nakon što je spomenula Izborni zakon u BiH (VIDEO)

Reakcija Željane Zovko za govornicom u Evropskom parlamentu zabrinula je prisutne zastupnike.

  • Politika

  • 08. Jun. 2022  08. Jun. 2022

  • 23

Željana Zovko, hrvatska zastupnica u Evropskom parlamentu, rekla je da Uniji nedostaje preventivna diplomacija, kojom bi se mogao riješiti problem i zaustaviti kriza.

- Danas smo govorili o budućim izborima u Bosni i Hercegovini, 25 godina nakon Daytonskog sporazuma još uvijek imamo zemlju koja je tek napola suverena. Dakle, tu nismo imali tu preventivnu diplomaciju, poručila je Zovko.

Europska Unija bi o određenim područjima vanjske politike trebala odlučivati kvalificiranom većinom umjesto jednoglasno i više ulagati u obranu te nastaviti pomagati Ukrajini, složila se u utorak većina zastupnika u Europskom parlamentu.

Zastupnici su na plenarnoj sjednici u Strasbourgu raspravljali o Izvještaju o preporuci Europskom vijeću i potpredsjedniku Komisije o vanjskoj, sigurnosnoj i odbrambenoj politici Unije nakon ruske invazije na Ukrajinu.

No, reakcija Željane Zovko za govornicom u Evropskom parlamentu zabrinula je prisutne zastupnike.

Naime, u jednom trenutku, dok je govorila o izmjenama Izbornog zakona u BiH Zovko je doživjela ironični napad smijeha.

Pogledajte video.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 23

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...