DRUŠTVENE MREŽE GORE: Žestoke reakcije nakon objave Čovićevih fotografija iz Izraela… (FOTO)

Čović je tom prilikom obavijestio čelnika opozicije Izraela Benjamina Netanyahua o svojim nastojanjima da donese pravno neobavezujuću definiciju antisemitizma u BiH.

  • Mini market

  • 08. Jun. 2022  08. Jun. 2022

  • 21

Predsjedavajući Doma naroda Bosne i Hercegovine i lider HDZ-a BiH Dragan Čović u posjeti je Izraelu gdje je posjetio svjetski memorijalni centar Holokausta Yad Vashem i položio vijence u spomen na šest miliona Jevreja ubijenih u holokaustu.

Čović je tom prilikom obavijestio čelnika opozicije Izraela Benjamina Netanyahua o svojim nastojanjima da donese pravno neobavezujuću definiciju antisemitizma u BiH.

No, nakon Čovićeve objave na Twitteru, mnogi su se upitali nije li licemjerno da lider HDZ-a govori o toj temi dok se ulice u Mostaru ili širom Hercegovine zovu po ustaškim dužnosnicima, i to baš u dijelovima u kojima vlada Čovićev HDZ.

„Slobodna Bosna“ izdvojila je neke od najzanimljivijih komentara.

Čović se sastao i izraelskom diplomatkinjom Galit Peleg kojoj je poklonio kopiju Sarajevske hagade, jevrejske obredne knjige koja sadrži biblijske priče, molitve i psalme vezane za praznik Pesah posvećen oslobođenju Jevreja od egipatskog ropstva.

Knjiga je preživjela progon iz Španije, inkviziciju, dva svjetska i posljednji rat u Bosni i Hercegovini.

„Da su Čovićevi ideološki preci čuvali Sarajevsku Haggadu, sigurno je danas ne bi poklanjao ni kao repliku!“, jedan je od komentara na Twitteru.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 21

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...