I LUKA MODRIĆ OBAVIO "HIJAMU": Kapiten Vatrenih otkrio zbog čega su mu leđa puna neobičnih krugova..

Kod "hijame" se dodatno zareže koža kako bi se pustila krv.

  • Šareni svijet

  • 08. Jun. 2022  08. Jun. 2022

  • 0

Nakon utakmice s Fransuskom u Splitu Luka Modrić je nakon razmjene dresova ostao na terenu razgovarati s klupskim suigračem iz Real Madrida Karimom Benzemom. Dok je tako stajao bez majice, na leđima su mu se vidjeli neobični krugovi.

Oni su posljedica ili "hijame" ili "cuppinga", kako se naziva u zapadnom svijetu. Radi se o metodi koju su koristili stari Arapi i Kinezi, a iako njene blagodati nisu znanstveno potvrđene, koristi je sve više sportaša, među kojima i Benzema. 

Terapija "cuppinga" se izvodi postavljanjem čašica na leđa koje, dok se hlade, stvaraju vakuum te uvlače kožu i mišiće, što privremeno ostavlja tragove kakvi su vidljivi i na Modriću. Kod "hijame" se dodatno zareže koža kako bi se pustila krv.

Metoda se koristi u svrhu bržeg oporavka od ozljeda, smanjivanja bolova, opuštanja, izvlačenja toksina iz tijela, pospješivanja cirkulacije i balansiranja yina i yanga u tijelu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...