"SB" SAZNAJE: Dojava o bombi u školi u Gradačcu stigla jučer, uprava tek jutros vidjela e-mail

Prema riječima Kapidžić, policijske ekipe su upućene na teren te se u prostorijama škole vrši kontradiverzioni (KDZ) pregled, a učenici i zaposlenici su evakuisani iz objekta.

  • Hronika

  • 08. Jun. 2022  08. Jun. 2022

  • 0

Učenici i zaposlenici Mješovite srednje škole Hasan Kikić u Gradačcu jutros su evakuirani iz objekta zbog dojave o postavljenoj eksplozivnoj napravi, potvrdila je za "Slobodnu Bosnu" glasnogovornica Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUPTK) Amra Kapidžić.

Kako saznajemo, upozorenje je stiglo jučer, ali je elektronska pošta tek jutros pročitana.

Kapidžić nam je potvrdila da su njihovi službenici jutros dobili prijavu zaposlenika škole o prijemu e-maila sa sadržajem upozorenja u postavljenoj eksplozivnoj napravi u Mješovitoj srednjoj školi Hasan Kikić u Gradačcu, te su policijske ekipe odmah upućene na teren gdje se u prostorijama škole vrši kontradiverzioni (KDZ) pregled, a učenici i zaposlenici su evakuirani iz objekta.

Prema nezvaničnim informacijama, zaposlenici Mješovite srednje škole Hasan Kikić za zakašnjenjem su pročitali e-mail upozorenja. On je još jučer upućen na njihovu adresu, ali je elektronska pošta tek jutros otvorena.

Inače, od početka sedmice ovo je druga dojava o navodno postavljenoj eksplozivnoj napravi u srednjoj školi u Tuzlanskom kantonu. Podsjećamo, putem e-maila u ponedjeljak je stigla dojava o bombi u JU Srednja medicinska škola u Tuzli, a nakon KDZ pregleda utvrđeno je da je riječ o lažnoj dojavi.

(S. B)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...