NOVI DEBAKL PRED KAMERAMA: Željana Zovko misli da će Amerikanci promijeniti odluku o sankcijama Marinku Čavari, pogledajte koga je za sve okrivila (VIDEO)

Komentirala je situaciju u BiH nakon sankcija SAD-a predsjedniku Federacije Marinku Čavari te šesti paket sankcija EU-a Rusiji.

  • Politika

  • 09. Jun. 2022  09. Jun. 2022

  • 17

Zastupnica HDZ-a u Evropskom parlamentu HDZ-a Željana Zovko javila se iz Strasbourga u program N1 Studija uživo. Komentirala je situaciju u BiH nakon sankcija SAD-a predsjedniku Federacije Marinku Čavari te šesti paket sankcija EU-a Rusiji.

„Mislim da će se brzo ispraviti ova odluka“, kazala je Zovko te dodala: „Imate primjer Mirka Šarovića koji je bio pod sankcijama pa je sad glavni kaknditat u Republici Srpskoj“.

Zovko je kazala da  američko veleposlanstvo u Sarajevu na osnovu mišljenja lokalnog  osoblja donosi odluke o sankcijama, te da SAD nemaju vremena baviti se BiH na visokoj razini.

„Razgovarala sam sa senatorima, ovo se mora promijeniti. Čavara radi na poštivanju Daytonskog sporazuma. Ključno sigurnosno pitanje za EU je rješavanje problema Hrvata u BiH“, kazala je Zovko.

Pogledajte video.

Podsjetimo, samo dan ranije za govornicom u Evropskom parlamentu Željana Zovko napravila je scenu.

Naime, u jednom trenutku, dok je govorila o izmjenama Izbornog zakona u BiH Zovko je doživjela napad smijeha.

Pogledajte video.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 17

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...