"IZRAZITO DEFICITARAN": Forto najavio da će besplatno studirati oni koji upišu IT smjer

Forto je vijest o najavi stipendiranja budućih studenata i studentica IT smjera na UNSA podijelio na svom zvaničnom Twitter profilu.

  • Društvo

  • 09. Jun. 2022  09. Jun. 2022

  • 0

Premijer Vlade Kantona Sarajevo Edin Forto najavio je da će ubuduće svi studenti koji upišu IT smjer na Elektrotehničkom fakultetu i Prirodno-matematičkom fakultetu na UNSA imati besplatan studij.

Forto je vijest o najavi stipendiranja budućih studenata i studentica IT smjera na UNSA podijelio na svom zvaničnom Twitter profilu.

On se ujedno zahvalio i ministrici visokog obrazovanja Aleksandri Nikolić i cijeloj Vladi KS na ovoj inicijativi.

 "Od ove godine, svi studenti koji upišu IT smjer na ETF ili PMF na UNSA bit će stipendisti Vlade KS. Oni su budućnost. Hvala ministrici Nikolić i cijeloj vladi!", napisao je Forto.

Potom se kratko korigovao pa pojasnio da će ti studenti imati besplatan studij.

alt

U cilju stvaranja novih prilika za sticanje IT vještina u akademskoj 2018/2019 godini pokrenuti su dvogodišnji stručni IT studijski programi koji se realizuju na Elektrotehničkom i Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.

Prema planu upisa studenata u prvu godinu stručnog studija na UNSA u studijskoj 2020/2021. godini, ETF je na smjeru Informacione tehnologije primao maksimalno 80 kandidata.

Također i na PMF-u je isti broj studenata mogao upisati stručni studij IT-a.

(Klix.ba)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...