SNIMKE IZ KINE OBIŠLE SVIJET: Vojni avion srušio se usred grada u stambenoj četvrti, pilot je...

Uzrok nesreće još nije poznat. Vlasti provode istragu.

  • Šareni svijet

  • 10. Jun. 2022  10. Jun. 2022

  • 0

Kineski vojni zrakoplov srušio se jučer u stambenom području u Kini, pri čemu je poginula najmanje jedna osoba, objavila je kineska državna nacionalna televizija CCTV.

Zrakoplov J-7 Narodnooslobodilačke vojske provodio je obuku u provinciji Hubei kad se srušio, pri čemu je oštetio nekoliko kuća. Jedan stanovnik je poginuo, a dvojica su ozlijeđena.

Pilot je prije nesreće iskočio iz aviona i spustio se padobranom na tlo, zadobio je lakše ozljede, piše CNN.

Na videosnimkama s društvenih mreža vidi se kako pored srušenog aviona gore kuće. Do incidenta je došlo u blizini zračne luke Laohekou u Xiangyangu. Uzrok nesreće još nije poznat. Vlasti provode istragu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...