NOVI DATUM NIJE ODREĐEN: Papa otkazao putovanje u DR Kongo i Južni Sudan zbog...

Papa Franjo već oko mjesec dana koristi invalidska kolica zbog nategnuća ligamenata desnog koljena što mu je otežavalo hodanje i stajanje

  • Svijet

  • 10. Jun. 2022  

  • 0

Poglavar Katoličke crkve papa Franjo je zbog problema s koljenom otkazao posjetu Demokratskoj Republici Kongo i Južnom Sudanu, planiranu u julu.

Vatikan je u petak saopštio da je putovanje otkazano na zahtjev ljekara, a novi datum papine posjete afričkim državama nije određen

"Na zahtjev svojih ljekara, a kako ne bi ugrozio rezultate terapije za koljeno, Sveti Otac je bio primoran da sa žaljenjem odgodi svoje apostolsko putovanje u Demokratsku Republiku Kongo i Južni Sudan od 2. do 7. jula", navodi se u saopštenju Vatikana.

Papa Franjo već oko mjesec dana koristi invalidska kolica zbog nategnuća ligamenata desnog koljena što mu je otežavalo hodanje i stajanje, prenosi Anadolu Agency (AA).

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...