HDZ NAPAO ZORANA MILANOVIĆA ZBOG IZJAVE O UKRAJINI: "Zamislite da su Hrvatsku uvjeravali da je Srbija neuništiva"

HDZ mu je odgovorio statusom na Facebooku u kojem piše da Milanovićeve izjave štete Hrvatskoj.

  • Regija

  • 10. Jun. 2022  10. Jun. 2022

  • 6

HDZ je prozvao predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića zbog njegovih današnjih izjava o ratu u Ukrajini te je usporedio današnju situaciju s Domovinskim ratom, prenosi Index.hr.

Podsjetimo, Milanović je danas rekao da je pobjeda Rusije neizbježna.

"To je jedna zapetljana i komplicirana situacija. Nažalost je jednosmjerna. Ukrajinski predsjednik nema izbora da govori i radi ovo što govori, a to, nažalost, kao što vidimo, vodi u ratni poraz", rekao je.

"Ruska čizma tamo gdje dođe ne odlazi. Neće ih niko potjerati. To je moćna vojna sila. Možemo se naslađivati njihovom sporosti, ali, nažalost, tako je kako je", kazao je Milanović o toku rata.

HDZ: Zamislite da su Hrvatsku uvjeravali da je Srbija "neuništiva"

HDZ mu je odgovorio statusom na Facebooku u kojem piše da Milanovićeve izjave štete Hrvatskoj.

"Zamislite da su Hrvatsku uvjeravali da je Srbija 'neuništiva'?! Za čije interese Milanović radi dok poziva Ukrajince na predaju?!

Milanović ne može pobjeći od činjenice da se protivio širenju NATO-a i prije ruske agresije na Ukrajinu i da neprekidno osporava sankcije koje su država članice Europske unije jednoglasno usvojile protiv Rusije. A sada je otišao i korak dalje - dovodi u pitanje potrebu da ukrajinski narod brani svoju zemlju, da uopće pruža otpor ruskom agresoru!?!

Zamislimo samo kako bi se Hrvati osjećali da im je 90-ih neko poručivao: Nastavite li se boriti za slobodu, izgubit ćete, jer je Miloševićev velikosrpski režim 'brojniji' i 'jači'? Jer je Srbija 'neuništiva', kako to danas uvjerava Milanović dok se divi Rusiji.

"Kako pomoći narodu ako sve okrećeš protiv sebe?"

Svojim proruskim izjavama i vrijeđanjem svih ostalih zemalja koje ne dijele njegov stav Milanović nimalo ne pomaže Hrvatskoj, a kamoli Hrvatima u BiH, već ih sramoti i izolira na europskoj razini. On sam sebe 'denuncira' pred drugim liderima i čini irelevantnim. Kako možeš pomoći svom narodu ako sve okrećeš protiv sebe?

Ovakvo kontinuirano opravdavanje agresije ruskog režima, kojim ustrajno nanosi štetu Hrvatske, iznova otvara puno upitnika - Za čije to interese radi Milanović?" piše HDZ.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...