NOVA AKVIZICIJA U SUSJEDSTVU: Vlasnici Telemacha, Sportkluba i N1 televizije preuzeli jednu od najvećih medijskih kuća u Crnoj Gori

Izvršni direktor MDIF-a Harlan Mandel istakao je povodom finalizacije dogovora da je to odlična vijest kako za crnogorski medij, tako i za nezavisne medije u regionu.

  • Ekonomija

  • 11. Jun. 2022  11. Jun. 2022

  • 1

United Media postala je većinski vlasnik medijske kuće "Vijesti" iz Crne Gore.

Nakon odobrenja nadležnih regulatornih tijela, kompaniji je odobreno preuzimanje 51 posto vlasništva u „Vijestima“, kući koja obuhvata portal, televiziju i štampano izdanje.

"Srećni smo da je i formalno finalizovan naš dogovor sa United Media čime se otvara novo poglavlje u razvoju svih naših platformi kako bi se dalje jačala i unaprjeđivala dominatna pozicija 'Vijesti' na crnogorskom trzištu. United Media se, kao novi dioničar, obavezao da poštuje i štiti uredničku nezavisnost i autonomiju medija. Glavni urednik i novine i TV biće i dalje biran na prijedlog lokalnih suvlasnika, kao i Media Development Investment Fund (MDIF), investicionog fonda iz New Yorka koji podržava slobodu medija, i koji je od osnivanja manjinski dioničar 'Vijesti'", kazao je Željko Ivanović, jedan od osnivača "Vijesti" i predsjednik Odbora direktora.

Izvršni direktor MDIF-a Harlan Mandel istakao je povodom finalizacije dogovora da je to odlična vijest kako za crnogorski medij, tako i za nezavisne medije u regionu.

"Investicija United Media osigurava da će kredibilno novinarstvo i dalje biti u središtu poslovnog modela 'Vijesti' i da će kompanija moći da nastavi ekspanziju kako bi kvalitetne vijesti i informacije stigle do što šire publike kako štampanog izdanja, tako i web portala i TV gledalaca u Crnoj Gori ali i regiona", rekao je on.

United Media je medijska kompanija koja posluje u osam zemalja i u čijem portfoliu se nalazi 55 televizijskih kanala, uključujući N1 i Novu TV, dnevni listovi među kojima su Danas i Nova, te brojni portali i radio stanice.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...