GRADONAČELNICA BENJAMINA KARIĆ OTKRILA: "Do kraja godine ćemo saznati da li će Sarajevo ponovo biti domaćin Olimpijade"

Pojašnjava kako se radi sve na tome da kandidatura za Zimske olimpijske igre protekne u najboljem mogućem redu, te da će konačan ishod biti poznat do kraja godine.

  • Vijesti

  • 11. Jun. 2022  

  • 2

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić nedavno se sastala s gradonačelnicom Barcelone kako bi se, između ostalog, razgovaralo i o zajedničkom nastupu na Zimskim olimpijskim igrama 2030. godine. Bio je to susret između gradonačelnika ovih gradova nakon punih osam godina, piše N1.

“Kada sam uzela izvještaj o saradnji grada Sarajeva i Barcelone, a koji sačinjava Ured za međunarodnu saradnju pri Gradskoj upravi, meni je bilo nevjerovatno da osam godina nije bilo sastanka između gradonačelnika dva grada, jer je Barcelona naš istinski prijatelj. Na zajedničke veze nas je podsjetila zajednička kandidatura u Zimskim olimpijskim igrama, ali je nevjerovatno da u Gradskoj upravi nema nijedan zajednički projekat sa Barcelonom. To sam željela promijeniti”, naglašava Karić.

Pojašnjava kako se radi sve na tome da kandidatura za Zimske olimpijske igre protekne u najboljem mogućem redu, te da će konačan ishod biti poznat do kraja godine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...